Dakkapel

Een manier om meer ruimte te creëren in je slaap- of hobbykamer is het plaatsen van een dakkapel. Ook een mooie manier om van je zolder een praktische kamer te maken en daar je hobbyruimte of kantoor van te maken. Oost Bouwservice heeft veel ervaring met het plaatsen van dakkapellen. Het dakkapel wordt ter plekke ingemeten en op locatie gerealiseerd. Binnen één dag is je dakkapel wind- en waterdicht. Neem gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Het plaatsen van een dakkapel brengt veel voordelen met zich mee. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet:

  • meer leefruimte
  • meer lichtinval
  • meer ventilatie
  • waardevermeerdering van je woning

 

Meer leefruimte

Met het plaatsen van een dakkapel creëer je meer leefruimte in je (zolder)kamer. Veel huizen hebben een schuin dak en de ruimte daaronder kan dan niet optimaal benut worden. Je kunt er immers niet staan. Ook op delen van een zolder kun je vaak niet rechtop staan. Door een dakkapel te plaatsen, maak je de leefruimte groter en kun je de ruimte beter gebruiken. Zet bijvoorbeeld een bureau onder je dakkapel. Dan geniet je terwijl je in je nieuwe kantoor aan het werk bent ook nog eens van het nieuwe uitzicht.

meer leefruimte dakkapel
 
Meer lichtinval dakkapel

Meer lichtinval

Vaak is de ruimte waar het dakkapel geplaatst wordt een donkere ruimte. Het licht wat naar binnen komt is vaak gering door het kleine dakraampje. Door een dakkapel te plaatsen, creëer je niet alleen meer ruimte, maar ook meer lichtinval. De kamer krijgt direct een ruimere en frissere uitstraling doordat er meer licht naar binnen schijnt. Een ander voordeel van een lichte en heldere kamer, is dat de lamp niet altijd meer aan hoeft en je op die manier dus energie bespaart.

 

Meer ventilatie

Het muffige zolderkamertje verdwijnt na het plaatsen van een dakkapel. Een ander voordeel van het plaatsen van een dakkapel is namelijk dat het dakkapel vaak openslaande ramen heeft. Het klapraampje, waar nauwelijks frisse lucht door naar binnen kon komen, wordt vervangen door een paar grotere ramen. Op deze manier kun je dus lekker de ramen openzetten en de ruimte goed ventileren. Wel zo prettig voor een slaapkamer, hobbykamer of werkkamer.

Meer ventilatie dakkapel
 
waardevermeerdering dakkapel

 

Waardevermeerdering van je woning

Wanneer je je huis wilt verkopen, wil je opvallen in de straat. Zeker wanneer je in een straat woont met een rij van dezelfde woningen. Een dakkapel springt daarbij in het oog. Het is een waardevermeerdering van je woning ten opzichte van de andere woningen in jouw straat. Zeker wanneer je dakkapel van goede kwaliteit is, maak je je woning erg geliefd onder potentiële kopers. Je bespaart hen immers een hoop moeite en geld, omdat de dakkapel al op de woning zit. Een andere reden voor de waardevermeerdering is het feit dat het dakkapel voor meer leefruimte zorgt.